Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Еврофутбол Гонки Залози на живо Резултати на живо Клуб Еврофутбол Телевизия Еврофутбол
ВОДЕЩИ НОВИНИ
АРХИВ НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
АКЦЕНТИ
До 185% бонус към печалбата!
Легенда първенства
Отказват да ви изплатят печалбата?
Фейсбук фен страница на Еврофутбол
"5 стъпки за разкриване на букмейкърски пункт"
НОВИНИ ВОДЕЩИ НОВИНИ
Стела Енева – Благодаря на Еврофутбол че ме направи част от програма "Спортни таланти"!
 

Интервю със Стела Енева.

ПОВЕЧЕ
КР. ТЕКСТ

Интервю със Стела Енева

Здравейте, представете се накратко?
Здравейте! Първо искам да изкажа благодарността си за възможността, която Еврофутбол ми предоставя да участвам, като съветник в програмата "Спортни таланти"!

Не знам дали бих могла да се представя накратко, защото всеки човешки живот трябва да се описва в подробности, но ще опитам. Името ми е Стела Енева. Повече от 25 години се занимавам със спорт, а съм професионална състезателка по лека атлетика от 14 години. Дисциплините, в които се състезавам са тласкане на гюле и хвърляне на диск. Аз съм човек с увреждане и следователно от това състояние на тялото ми съм и спортист с увреждане. Истината е, че попаднах по-скоро случайно в света на спорта за хора с увреждания, като дори преди това не знаех, че изобщо има спорт за хора като мен.

За времето, в което съм професионална състезателка, съм многократен републикански, европейски и световен шампион и в двете дисциплини. Освен това, на Летните параолимпийски игри в Пекин през 2008 година станах олимпийски вицешампион в хвърлянето на диск и заех четвърто място в тласкането на гюле. На Летните параолимпийски игри в Лондон през 2012 година отново бях олимпийски вицешампион в хвърлянето на диск, но този път грабнах и среброто в тласкането на гюле. Пред мен оттук насетне са само Летните параолимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Така, че продължавам смело без страх!

Преди дни (бел. р-р На 12.12.2014 г.) бяхте на официалната церемония на Еврофутбол по закриване на програма "Спортни таланти" за 2014 година като един от групата на съветниците. Вашето мнение за програмата какво е?
Програмата "Спортни таланти", организирана и спонсорирана от Еврофутбол, е изключително полезна за младите спортисти, които са решили да станат професионалисти, защото им позволява да получат не само финансиране на подготовката си за една година, но и внимание, което понякога е толкова важно колкото са и тренировките, и състезанията. Така че, давам изключително висока оценка на цялата програма заради нейната полезност и навременност.

Смятате ли, че спортистите имат нужда от допълнително финансиране от страна на частни компании и защо?
Дори, когато си здрав спортист трудно се стига до частните донори, а когато си в моето положение - да си спортист с увреждане, повярвайте е още по-трудно, но не е невъзможно. За голямо съжаление мога да кажа, че аз съм една от малкото национални състезателки в България, която е получавала финансиране, освен от държавата и от частни спонсори. Казвам със съжаление, защото не е голяма бройката дори на професионални спортисти, които получават финансиране на дейностите, свързани с развитието на кариерите си от частни спонсори, а какво остава за спортисти, които едва прохождат в професионалния спорт.
Със сигурност обаче мога да кажа, че без комбинацията от двата източника на финансиране – държавния и частния – спортно-тренировъчния процес би бил буквално невъзможен. Първо естествено трябва да покажеш качества, че заслужаваш внимание и финансиране от тяхна страна.

Какво трябва да се промени в спорта в България – финансиране, програми за деца и други, за да има повече медали най-вече на Олимпийските игри?
Настоящия министър на младежта и спорта, господин Красен Кралев, заявява изключително сериозни намерение по отношение на развитието, както на елитния, така и на масовия спорт в България и аз, в голяма степен, се надявам той да успее да положи основите на това българският спорт да се върне на почетната стълбичка, където е бил дълго време и където е неговото естествено място.
Мисля, че, за да се възроди елитния ни спорт, преди всичко сред децата трябва да бъдат разкривани перспективите, които предоставя спортната кариера и красотата на спорта въобще. Не мисля, че е нормално на национални треньори от различни спортове да им се налага да избират измежду едва пет-шест човека, спортистите, които да бъдат тренирани и развивани и които в един момент да започнат да представят България в различни спортни форуми, включително Олимпийски игри. Истината е че без сериозен масов спорт още от детска възраст не е възможно да съществува и елитен спорт, който да представя достойно страната
Не ме разбирайте погрешно - не казвам, че преди в Министерството на младежта и спорта да встъпи в длъжност този министър не е правено абсолютно нищо, но направеното сякаш не дава нужните резултати и за всички става видно, че нещо с елитния ни спорт не върви.
Освен това смятам, че трябва няколко правителства и администрации да се ангажират и да правят нужното, за да може отново да сме горди със статута си на сила в света на спорта.

Какво мислите за постиженията на тазгодишните Спортни таланти на Еврофутбол?
Може би трябва да спомена, че за втора година съм съветник в програмата "Спортни таланти". През тази година обаче качеството на кандидатите, които бяха подали документи по програмата сякаш е отчетливо по-високо и оттам и качеството на предпочетените Спортни таланти е по-високо. Сигурна съм, че тази тенденция ще се запази и с всяка следваща година нивото и качествата на кандидатите по програмата "Спортни таланти" на "Еврофутбол" ще е все по-високо и по-високо. Ще си позволя да спомена имената на няколко млади спортисти, които ми правят много силно впечатление, развитието на някои от тях наблюдавам лично и които тази година бяха отличени по програмата – Петър Пеев /лека атлетика/; Никол Стамболийска /лека атлетика/; параолимпиецът Михаил Христов /лека атлетика/; Карин Околие /лека атлетика/; Диянка Давидова /лека атлетика/ и параолимпиецът Денислав Коджабашев /тенис на маса/, но и другите достойно са се представили.

Какъв е пътят към големите успехи според Вас?

Преди да започне една спортна кариера трябва да се види нещо изключително важно, което обаче е изключително логично. Важното е, че трябва да се прецени, дали кандидатът за голяма спортна кариера има дозата талант, която е необходима за това да остави той или тя името си в историята на съответния спорт.
Когато бъде установен талант в необходимото количество и качество, започва интересната и весела част. Работа, работа и пак работа. Аз знам едно изключително важно нещо и го прилагам първо върху себе си и едва тогава го предлагам и на останалите. Това, мога да кажа мое правило е, че от 365 дни в годината 350 трябва да бъдат отдадени на спортно-тренировъчния процес. Къртовски труд, без оплаквания и без неоснователни недоволства. Без да е положен този титаничен труд нищо не може да се реализира в обема, който е бил заложен в началото на всеки конкретен тренировъчен цикъл. Още повече има един важен фактор – конкуренцията във всеки индивидуален спорт е жестока и опонентите на който и да било спортист не спят, а тренират и работят върху това да станат още по-добри и още по-добри. Ако това се забравя от спортистите те едва ли ще достигнат до кой знае какви върхове в спортното поприще.

Програма "Спортни таланти" на Еврофутбол подкрепя спортисти с увреждания? Как се подготвяте лично Вие и къде имате най-много трудности?

Преди малко споменах, че върхове в сферата на спорта се постигат с талант и много труд и това е валидно за абсолютно всички, без изключения! Това е и моят начин на подготовка и никога до този момент спазването на буквално жесток тренировъчен режим и много работа не ме е подвеждало и аз съм постигала целите си. Е, златото от Олимпийски игри ми се измъква засега, но в Рио де Жанейро през 2016 година и това ще се промени, сигурна съм.
Трудностите пред, които се изправям са от различно естество и аз не смятам да занимавам никого с тях защото предпочитам да разрешавам тези трудности сама, но все пак ще спомена само двете най-сериозни – изключително трудно е да убеждаваш, че точно ти заслужаваш качествено финансиране на спортно-тренировъчната дейност, която ти предстои и другото, което ме затруднява особено е липсата на качествени спортни бази. Както и Вие предполагате, освен споменатите две има и много други пречки не само пред мен, а и пред всеки спортист, но горепосочените две са наистина най-трудни за преодоляване.

В леката атлетика в световен мащаб сега има големи допинг скандали. Накъде отива спорта изобщо и трябва ли да има още по-строг допинг-контрол?
За съжаление тази година, в световен мащаб, леката атлетика наистина е разтърсена от различни по сила и важност допинг скандали, но ние не трябва да се успокояваме, че този път бурята сякаш ни е отминала и се е концентрирала основно около Руската федерация по лека атлетика, въпреки, че се говори, че в списъка, с който разполагат някои западни медии фигурира има и име на български спортист. Независимо от степента на тяхната вредност, без значение дали малки или мащабни, тези скандали са симптоми, които трябва да бъдат лекувани, за да може да се оздрави световния спорт и тук не визирам само леката атлетика, но истината е че леката атлетика е засегната най-тежко. Всъщност само преди броени дни оставка подаде Габриел Доле, който беше директор на антидопинговия департамент на Международната федерация по лека атлетика. Възможно е твърденията, че той е получавал значителни суми, за да прикрива употребата на допинг от някои "елитни" спортисти да е само върхът на айсберга и аз искрено се надявам този път да се реже до здрава тъкан, защото дори само слуховете за употреба на допинг хвърлят сянка върху реномето и достойнството на всеки неползвал забранени вещества спортист.
Част от вината обаче не е точно у нас спортистите, а на друго място. По-голямата част от спонсорите на спортни събития и спортни отбори в различни спортове, както и тези на индивидуални спортисти, изискват все по-добри постижения и рекорди от спортистите, които подпомагат. Това искат и очакват и по-голямата част от зрителите на спортни събития. Ние, спортистите обаче не сме машини и постигането на високи спортни резултати и рекорди не става по ничия поръчка. Очакването за сврахчовешки резултати е онова, което притиска и спортистите и треньорите и някои от тях достигат до заключението, че единствения начин да понижат напрежението и да увеличат шансовете за успех е да се прибегне до допингиране. Това не просто не е редно, а е свързано с подмяна на човешкият морал с нещо друго, което не искам да нарека с името му защото то е повече от вулгарно. Именно тук искам да споделя опасенията си за посоката, в която изобщо отива световния спорт. От спортистите по-скоро се очаква да предлагат зрелища и да бъдат своеобразни съвременни атрактивни гладиатори отколкото да са примери за подражание и вместо да се цени тяхната отдаденост на каузата на спорта се търсят други по-лесно продаваеми символи, свързани с тях.
Искам да кажа, че аз съм "за" затягане на допинг контрола и за увеличаване на сумите, които се отделят за превенция и засилване на борбата с допинга и също така съм "за" много по-строги наказания при доказана доброволна употреба на забранени вещества.
Това е война, която всички ние, които постигаме с чест и усилия успехите си, трябва да поведем и да спечелим иначе ще изгубим себе си.
 
Как се става Спортист на годината?
С много талант, труд, дисциплина, лишение, любов и частица късмет. Това е, не вярвам да има друго. Някои хора казват, че късметът е най-важен от посочените от мен елементи, но аз смятам, че той е едва последният елемент на успеха. Когато е приложено нужното усилие и е достигнато до признание и медал винаги има кой да оцени постижението. Ето така се става Спортист на годината!

Пожелайте нещо на Спортните таланти на Еврофутбол.
Да продължават в същия висок дух и никога да не се предават и да не позволяват на житейските трудности да ги отклонят от пътя към спортния Олимп.

Пожелайте нещо и на Еврофутбол.
Бъдете все така отдадени на каузата да върнем блясъка на българския спорт! Аз вярвам, че това е постижимо !

Благодаря!
Аз също ви благодаря!

 
Участници от Бургас и Видин взеха 630 лева допълнителни печалби
 

Участници от Бургас и Видин спечелиха 630 лева допълнителни печалби от поредните кампании на Еврофутбол в двата града. Третият етап от инициативата край морето се проведе в периода 12-18.12.2014 г. с условието играчите да притежават непечеливша квитанция от надбягвания с кучета за поне 3 лева, която да е пусната в пункт в Бургас.

ПОВЕЧЕ
КР. ТЕКСТ

Участници от Бургас и Видин спечелиха 630 лева допълнителни печалби от поредните кампании на Еврофутбол в двата града.

Третият етап от инициативата край морето се проведе в периода 12-18.12.2014 г. с условието играчите да притежават непечеливша квитанция от надбягвания с кучета за поне 3 лева, която да е пусната в пункт в Бургас. Ето и имената на последните печеливши, които бяха определени на 19.12.2014 г. при букмейкъра на ул. "Княз Борис I" №20:

Трите имена Допълнителна печалба
Радостин Стефанов Иванов 100 лв
Симеон Симеонов Михов 50 лв
Стоян Димитров Димитров 50 лв
Тодор Атанасов Михайлов 50 лв

Точно 220 лева спечели Теодор Симеонов от Видин, който грабна седем от общо 12-те допълнителни печалби от играта "Видин печели", която се проведе на 20.12.2014 г. Условие за участие бе играчът да притежава талон на стойност минимум три лева за Гонки в часовете от 15 ч. до 16:59 ч. и минимална сума на залога от пет лева за феновете на спортните залози и Гонки от 17 ч. до 18:59 ч., които да са осъществени в пункта на ул. "Цар Александър II" №25 в крайдунавския град. 22-годишният видинчанин грабна една допълнителна награда от 100 лева, една от 50 лева, две от 20 лева и три от 10 лева.

 Ето и останалите печеливши от "Видин печели":

Трите имена Допълнителна печалба
Александър Георгиев Бонев 20 лв
Венцислав Митков Ангелов 50 лв
Юлиан Василев Конов 50 лв
Росен Владимиров Раев 20 лв
Мария Тодорова Цветанова
20 лв

Еврофутбол честити на печелившите!

 
Активиран е Джакпот Екстра 10 (СДП6) за 22.12.2014 г.
 

Активиран е Джакпот Екстра 10 (СДП6) за 22.12.2014 г. Актуалните срещи включени в Джакпота може да видите тук. Залози за СДП6 се приемат до 16:20 ч. на 22.12.2014 г.

ПОВЕЧЕ
КР. ТЕКСТ

Активиран е Джакпот Екстра 10 (СДП6) за 22.12.2014 г. Актуалните срещи включени в Джакпота може да видите тук. Залози за СДП6 се приемат до 16:20 ч. на 22.12.2014 г.

 
Интересни срещи
 

В сряда варненец "заби" 12 мача в права колонка, след като пусна талон за 20 лева и спечели над 347 пъти по-голяма сума – точно 6 944,70 лева. Това се случи в букмейкърския пункт на ул. "27-ми юли" №15 с 11 прогнози за краен изход и една за Над 2,5 гола.

ПОВЕЧЕ
КР. ТЕКСТ

Варненец заби 12 мача в права колонка и взе четирицифрена сума

Акцентите днес:

Ювентус Торино Наполи Сингъл "1"- 1.78 "Х"- 3.02  "2"- 3.60
Бордо – Лион Сингъл "1"- 2.30 "Х"- 2.88  "2"- 2.58
Сток Сити – Челси Сингъл "1"- 4.94 "Х"- 3.30  "2"- 1.51

В сряда варненец "заби" 12 мача в права колонка, след като пусна талон за 20 лева и спечели над 347 пъти по-голяма сума – точно 6 944,70 лева. Това се случи в букмейкърския пункт на ул. "27-ми юли" №15 с 11 прогнози за краен изход и една за Над 2,5 гола. Ето ги и тях:

Макаби Хайфа – ФК Ашдод 1
Виктория Асентехо – Телде 2
Де Граафшап – Твенте 2
Лориен – Сент Етиен 2
Грьонинген – Волендам 1
Еспаньол – Алавес 1
Падерборн – Шалке 04 Над 2,5 гола
Шарльороа СК – Серкъл Брюж 1
Кастейон – Уд Пуертолано 1
Тотнъм Хотспър – Нюкасъл Юнайтед 1
Борнемут – Ливърпул 2
Рен – Кретей 1

Пак в сряда столичанин прибра 2 770,26 лева с 20 лева и предвиждане за 10 двубоя в права колонка. Те са от първенствата на Англия, Германия и Франция, а залозите за тях са седем за краен изход, два за Гол/Гол-Няма Гол: Гол и един за Първо полувреме "Х".

Срядата се оказа щастлива и за друг участник от Свиленград. Той получи 2 064,81 лева срещу талон за 5 лева и прогноза за крайния изход на осем сблъсъка в права колонка. Срещите също бяха от най-големите европейски първенства – на Испания, Франция, Германия и Англия.

Гонките също "внесоха своя дан" към увеличаването на сумата от над 180 млн. изплатени печалби от Еврофутбол от началото на годината. Истинско майсторство показа участниците от букмейкърския пункт в хотел "Балкан" в Плевен – един грабна 1 100 лева за победитeля в 10-та гонка в Хол Грийн. Друг получи 830 лева за 1-2 място в четвъртото надбягване в Хоув. Същият номер на гонката, но в Бел Вю, избра трети, който взе 813 лева с първи двама. 900 лева отидоха при четвърти, който "се пусна" на победителя в седмото надбягване, отново в Бел Вю.

Еврофутбол пожелава успех и весели празници на всички свои участници!

 
Спортните таланти на Еврофутбол са бъдещи участници на Олимпиадата в Рио!
 

Ева Пашева е треньор на Мирослав Кирчев, обявен за Спортен талант №1 на Еврофутбол за 2014 година, вицешампион на Световното първенство по кану-каяк на 1000 м едноместен каяк при мъжете в Москва тази година.

ПОВЕЧЕ
КР. ТЕКСТ

Интервю с Ева Пашева, треньор на Спортен талант №1
за 2014 година – Мирослав Кирчев

Ева Пашева е треньор на Мирослав Кирчев, обявен за Спортен талант №1 на Еврофутбол за 2014 година, вицешампион на Световното първенство по кану-каяк на 1000 м едноместен каяк при мъжете в Москва тази година.

Срещаме се с г-жа Пашева дни, след като бе проведена официалната церемония по закриването на тазгодишната програма "Спортни таланти" на букмейкърската къща. На нея Мирослав бе обявен за №1 след проведено тайно гласуване от журналистите – представители на медийните партньори на инициативата.

Ето какво сподели тя:

Здравейте, представете се.
Здравейте, казвам се Ева Георгиева Пашева и съм завършила средното си образование в спортното училище в Русе, а висшето - в НСА. От 25 години съм треньорка по кану-каяк в спортно училище в моя роден град.

Вие сте треньор на Мирослав Кирчев, Спортен талант №1 на Еврофутбол за 2014 г. – разкажете повече как се запознахте с него и защо го взехте "под крилото си"?
Като всички треньори, работещи в спортни училища в България, така и аз, обикаляме всички средни училища и посещаваме часовете по физическо възпитание. Така открих в един от часовете Мирослав и неговия брат близнак Марио. След рутинен разговор с родителите им, те дойдоха да кандидатстват в спортното училище и така започнаха да тренират кану-каяк при мен в VII клас.

Кои са неговите най- силни качества и върху какво трябва да поработи още?
Едно от най-силните му качества от психологическа гледна точка е огромното търпение, което полага в целогодишната си подготовка. От физическа гледна точка Мирослав Кирчев има всички данни за спорта кану-каяк. Нещото, върху което трябва да поработим, е неговото самочувствие и увереност.

Каква е формулата на успеха на един спортист и каква е ролята на треньора?
Както вече споменах, формулата за един спортист е търпението, защото нашият спорт е свързан изцяло с климатичните условия, спортистът е принуден пет месеца в годината да гребе в тежки зимни условия. Нашият спорт е един от най- тежките и затова търпението е в основата на успеха. Ролята на треньора за постигане на високи спортни резултати е, че трябва да изгради доверието със състезателя. Треньорът трябва да бъде и добър психолог, за да може да отстранява слабите страни на състезателя без той да усеща тези действия като тежест. Треньорът трябва добре да владее дистанцията със състезателя, така че спортистът да го чувства като истински приятел и в същото време да има огромен респект от него.

Имали ли сте други толкова успешни спортисти? Разкажете.
Да, мой състезател завоюва четвърто място на Олимпиада в Атина в многоместната лодка - четворка каяк, имам медали от европейски и световни първенства, но пак в многоместни екипажи. Мога да кажа, че техният успех не е бил малък, но постиженията на Мирослав Кирчев са уникални към днешна дата и от всички мои състезатели той е истински феномен!

Разкажете ни за Москва.
Москва беше последният старт за годината, който беше и най- отговорният за нас. Това бе и първото Световно първенство на Мирослав Кирчев като участник при мъжете. Подготовката ни беше през цялата година – индивидуална, с разрешението на Българската федерация по кану-каяк ние бяхме извън програмата на националния отбор. Моят огромен треньорски опит ми даде възможност да направя такава организация, че Мирослав Кирчев да има пълното спокойствие в тренировъчния си режим през цялата година и да няма никакви външни и вътрешни негативни влияния върху него. Това създаде много добра атмосфера и настроение. Мога да кажа, че Господ беше с нас и не сме имали никакви пречки и съществени трудности.

Какви са бъдещите планове и на двама ви?
Като треньор моят бъдещ план е да осъществя мечтата си и да направя Мирослав Кирчев медалист на Олимпиадата в Бразилия. Смятам, че неговата мечта се препокрива с моята (смее се).

Каква помощ сте получавали досега за подготовката си?
Въпреки, че нашият спорт е създал изключително много световни и олимпийски шампиони на България, няма тази популярност както борба, бокс, футбол, тенис и т.н. в нашата държава. Тук искам да изкажа своята благодарност към Еврофутбол и целия прекрасен екип, работещ през цялата година с нас за това, че вие станахте част от нашия успех, както с вашата финансова помощ, така и с популярността, която създадохте на Мирослав. Сърдечно ви благодаря!

Как се почувствахте, когато обявихме името на Миро, че е №1 в класацията на журналистите?
Почувствах се щастлива, защото само аз и той знаем колко труд, колко стискане на зъби и пот е дал той в годините си, за да стигне до тук. Когато срещнеш признанието от други хора, тогава наистина си много щастлив!

Какво ще пожелаете на Еврофутбол?
На Еврофутбол бих пожелала да останат верни на програма "Спортни таланти" и да бъдат все така големи професионалисти! Знам, че тези младежи, които сте включили в програмата си, са бъдещите представители на България на Олимпийските игри в Бразилия! Може да се чувствате горди, че сте част от техния спортен живот. Иначе на всички вас от екипа желая Честита Коледа и щастлива Нова година! През новата 2015 г. да бъдете здрави все така усмихнати, енергични и всеотдайни!

А на останалите Спортни таланти и треньори?
Желая им весели празници и нека през новата 2015 г. бъдат здрави, за да следват целите и мечтите си - защото човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!

 
Врачанин взе лаптоп от Еврофутбол
 

Трима участници в официалната страница на Еврофутбол във Фейсбук грабнаха големите награди – по един лаптоп Toshiba, за познаването на различни прогнози от срещите на Лудогорец в Шампионската лига.

ПОВЕЧЕ
КР. ТЕКСТ

Трима участници в официалната страница на Еврофутбол във Фейсбук грабнаха големите награди – по един лаптоп Toshiba, за познаването на различни прогнози от срещите на Лудогорец в Шампионската лига.

Истински майсторлък показа Людмил Христов от Враца, който е един от щастливците. Той не можа да получи лично наградата си – това стори неговата съпруга, но сподели по телефона колко е развълнуван и радостен от наградата.

Людмил пожела весели празници и късмет на всички участници в Еворфутбол!

Ние също се присъединяваме към неговите пожелания!

 
Регионален представител на Еврофутбол е "Предприемач на годината" в Пазарджик
 

Регионалният представител на Еврофутбол в Пловдив, г-н Найден Шопов, бе обявен за "Предприемач на годината - 2014" на специална церемония, организирана от пазарджишкото Сдружение на частните предприемачи и работодатели.

ПОВЕЧЕ
КР. ТЕКСТ

Регионалният представител на Еврофутбол в Пловдив, г-н Найден Шопов, бе обявен за "Предприемач на годината - 2014" на специална церемония, организирана от пазарджишкото Сдружение на частните предприемачи и работодатели.

Честито на г-н Шопов – пожелаваме му още много бъдещи успехи и късмет!

 
Еврофутбол създаде луксозен календар "Спортни таланти - 2015"
 

Еврофутбол създаде луксозен календар "Спортни таланти – 2015", за да отпразнува края на едноименната си програма за тази година и старта на новата 2015-та. На всеки отделен месец е изобразен един представител на олимпийските спортове, които са част от програма "Спортни таланти" за 2014-та година в характерни пози. Снимките са дело на професионалния фотограф Дилян Марков и се проведоха в неговото студио.

ПОВЕЧЕ
КР. ТЕКСТ

Еврофутбол създаде луксозен календар "Спортни таланти – 2015", за да отпразнува края на едноименната си програма за тази година и старта на новата 2015-та. На всеки отделен месец е изобразен един представител на олимпийските спортове, които са част от програма "Спортни таланти" за 2014-та година в характерни пози. Снимките са дело на професионалния фотограф Дилян Марков и се проведоха в неговото студио.

Ето и кратко представяне на отделните спортисти по месеци:

ЯНУАРИ, Паолина Попова, на 17 г., от София – фигурно пързаляне. Поли демонстрира красота, грация и изящество в рисуваната си синя рокля, обсипана с камъни Сваровски. "Продължавай напред, бори се докрай, трудът рано или късно се възнаграждава!" е нейният девиз;
ФЕВРУАРИ, Любомир Костов, на 17 г., от София – голф. Любо излъчва увереност, професионализъм и готовност да срази противника. "Никога не се отказвай, защото ако го направиш, никога няма да разбереш дали си щял да успееш!", казва той;
МАРТ, Теодор Георгиев, на 22 г., от Дупница – таекуондо. Истински боец Теодор показва красотата на този спорт. "Победителите никога не се отказват. Отказващите се никога не побеждават" е неговото мото;
АПРИЛ, Виолета Генчева, на 20 г., от Дряново – джудо, самбо, сумо. Красива, с изящни черти и неотразима усмивка – никой не би могъл да предположи, че Вили е бронзов медалист от Световното първенство девойки по самбо тази година. "Играй като шампион - бъди шампион!", вярва Генчева;
МАЙ, Лидия Иванова, на 25 г., от София – плуване (спортно плуване и плувен маратон). Тя е изящна и едновременно с това борбена, тя е следващата надежда на България в плуването в открити води. "Утре започва от днес!" е нейният девиз;
ЮНИ, Мирослав Кирчев, на 24 г., от Русе – каяк. Световният вицешампион на 1000 м едноместен каяк при мъжете в Москва е пример за непримиримост – той знае, че ще спечели и работи здраво за това! "Работи за името си, после то да работи за теб!" е неговата максима;
ЮЛИ, Кристина Ташева, на 20 г., от София – художествена гимнастика. Тя е застинала сякаш във въздуха в красивото си розово трико, обсипано с камъни Сваровски, с грациозно движение на ръцете и виртуозен шпагат. Нейните безспорни качества се ръководят от мисълта, че "Трябва да ни има и когато ни има, и когато боли, и когато въздухът не стига, трябва да ни има!";
АВГУСТ, Боян Савов, на 18 г., от София - скокове във вода. Млад атлет, готов за полет към следващата си цел, вярващ в успеха – Боян неотлъчно следва принципа, че "Винаги има начин!";
СЕПТЕМВРИ, Георги Божилов, на 25 г., от София – академично гребане. Георги излъчва сила, борбеност и целеустременост, които са отразени и в мотото "Силните духом, не могат да бъдат сломени!";
ОКТОМВРИ, Васка Благоева, на 21 г., от Велинград – ски бягане. Васка е истински професионалист, който преследва победата и вярва в нея със силата на цялата си същество. "Никога не се предавай!", казва тя;
НОЕМВРИ, Денислав Коджабашев, на 22 г., от Варна - тенис на маса за хора с увреждания. Младият варненец е сигурен в своя талант и влага труд и амбиция във всяка своя крачка. Това си личи и от неговия девиз: "Следвай мечтите си, те знаят пътя!";
ДЕКЕМВРИ, Никол Стамболийска, на 19 г., от Кюстендил - лека атлетика. Тя е изключително красива, устремена към финиша и първа в анкетата за Спортен талант на публиката. Никол харесва един от най-великите спортисти на всички времена, Мохамед Али и следва неговия девиз: "Аз тичам през трудния път, много преди да започна да танцувам с лека стъпка под светлината на прожекторите. Мразех всяка минута на обучение и тренировки, но си казвах: "Не се отказвай. Страдай Сега и живей останалата част от живота си като шампион”.

Официалното представяне на луксозния календар бе на церемонията по закриване на тазгодишния етап от програмата "Спортни таланти", организирана от Еврофутбол на 12.12.2014 г. Повече информация за нея можете да намерите на www.eurofootball.bg, вход БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ, Проект "Печелиш и помагаш".


Медийни партньори на програма "Спортни таланти" за 2014 г. са: Дарик радио, БНР, телевизиите ТВ7, News7 и Канал 3, вестниците "Дума", "Стандарт" "Марица" и "Еврофутбол", информационните агенции КРОСС и БГ НЕС, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.bgathletic.com, www.dir.bg, www.winner.bg, www.ngobg.info, www.chuime.bg, actualno.bg.

 
Спортните таланти на Еврофутбол награждават на церемонията спортист на годината
 

Четирима Спортни таланти на Еврофутбол ще участват в официалната церемония по награждаване на спортист на годината в анкетата, организирана от Нове АД Холдинг. Това са две момичета и две момчета, които с успехите си през годината по българските и международните терени, заслужиха място в класацията Топ 10 на медийните партньори на програма "Спортни таланти“ на Еврофутбол.

ПОВЕЧЕ
КР. ТЕКСТ

Четирима Спортни таланти на Еврофутбол ще участват в официалната церемония по награждаване на спортист на годината в анкетата, организирана от Нове АД Холдинг. Това са две момичета и две момчета, които с успехите си през годината по българските и международните терени, заслужиха място в класацията Топ 10 на медийните партньори на програма "Спортни таланти“ на Еврофутбол. Те са представители на различни спортове и ще връчат призовете на класиралите се между 2-ро и 5-о място в подреждането на спортните журналисти.

На събитието ще бъде удостоен с почетен плакет Спортен талант №1 на Еврофутбол за 2014 година – Мирослав Кирчев. 24-годишният русенец събра най-висок сбор точки – 132 в допитването до 18 медии. Мирослав попадна в и челната десетка на Спортист на годината със завоюваните си сребърен медал от Световното първенство в Москва в олимпийската дисциплина на 1000 метра едноместен каяк и бронзово отличие от Европейското първенство в Германия на 500 метра.

Еврофутбол е генерален спонсор на 57-та церемония, на която освен спортист на годината на България, ще бъдат определени и треньор, отбор и спортист №1 с увреждания за 2014 година. В последната категория попада още един от талантите на Еврофутбол – Михаил Христов, който спечели сребърен медал на скок дължина на Европейското първенство във Великобритания.

Официалното събитие, което ще се състои на 22.12.2014 г. от 19.00 часа в зала 3 на НДК, е под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община. За първи път водещи ще бъдат едни от най-известните спортни журналисти от трите национални телевизии БНТ, БТВ и Нова. Това са Йоана Гочева, Камен Алипиев и Петър Бакърджиев. Освен тях на сцената ще се изявят и Миленита и Рут Колева със специално аранжирани за събитието изпълнения. Церемонията ще бъде излъчена в ефира на БНТ и Дарик радио.

 
Мирослав Кирчев – Признанието на Еврофутбол ме направи специален и щастлив
 

Мирослав Кирчев грабна титлата "Спортен талант №1 на Еврофутбол", след като получи най-много точки – 132 от медийните партньори на едноименната програма на българския букмейкър. Русенецът бе определен в девет от всичките 18 анкетни карти за най-добър сред 33-та Спортни таланти за 2014 година.

ПОВЕЧЕ
КР. ТЕКСТ

Мирослав Кирчев грабна титлата "Спортен талант №1 на Еврофутбол", след като получи най-много точки – 132 от медийните партньори на едноименната програма на българския букмейкър. Русенецът бе определен в девет от всичките 18 анкетни карти за най-добър сред 33-та Спортни таланти за 2014 година. С това Мирослав заслужи чек на стойност 800 лева от Еврофутбол, който му бе връчен лично от управителя на компанията Екатерина Михайлова на церемонията по закриване на програмата за 2014 година, която се състоя на 12.12.2014 г. в София. Мирослав е на 24 години, от Русе, завършил е Спортно училище в града. В момента учи в НСА "Васил Левски“ и се състезава за СК "Левски".

Ето какво сподели развълнуваният Миро часове, след като заслужи поредното признание в спорта:

Преди дни стана Спортен талант №1 на Еврофутбол – какви чувства предизвиква това признание в теб?
Тренирам 11 години този спорт, ставал съм спортист №1 на Русе и на Спортно училище в града. Имал съм и други признания, но тази класация беше нещо специално за мен, защото този проект на Еврофутбол за пръв път направи една невероятна реклама, както за самия мен така и за самия спорт кану-каяк. През всичките тези години това много ми е липсвало и това признание ме направи наистина специален и щастлив!

Разкажи за твоите постижения през 2014 г., за подготовката ти, за емоциите и предизвикателствата, пред които бяхте изправени с твоя треньор Ева Пашева.
За мен 2014 г. ще остане запомняща! В подготовката си имах изключително голямо спокойствие, което в предходните години нямах. Постиженията ми ме правят от една страна много щастлив, а от друга - изключително отговорен, защото искам през 2015 г. да бъдат още по-добри и да извоювам квота за Рио. Искам да дам заявка, че на Олимпиадата ще бъда лидер в този спорт. Емоцията, която изпитах на Световното първенство не мога да я опиша с никакви думи - това трябва да се преживее! С моята треньорка Ева Пашева сме минали доста труден спортен път, за да стигна до този успех. Двамата гледаме напред, не се връщаме назад, имаме еднакви цели и работим много професионално заедно.

Каква е мечтата ти в спортен план?
Най- голямата ми мечта е да се промени закона за спорта! Тези 11 години , който се занимавам с кану-каяк, се смениха 4-5 министъра на спорта, но нито един от тях не вкара в закона за спорта спонсорството и рекламата. Като част от Европейския съюз искам нашата държава да бъде като другите европейски държави. Всички държави-членки на ЕС издържат елитните си спортисти чрез реклама и спонсорство и не разчитат на държавните средства. Дано новият министър г-н Кралев да направи тази революционна стъпка.

А в личен план за какво мечтаеш?
Искам да бъда дълго и продължително време успешен спортист, да участвам още на две Олимпиади (живот и здраве) и да бъда здрав. В бъдеще да имам свое семейство и деца.

Разкажи ни как протича едни твой ден?
Всеки един мой ден е ограничен откъм удоволствия. Сутрин тренирам по три часа, след това обядвам и имам обедна почивка пак около три часа. Следобед тренирам отново три часа и така шест дни в седмицата. През почивката си излизам с приятели и за малкото време, което имам, се забавлявам.

Защо избра каяк?
Това стана съвсем случайно, след като треньорката ми ме откри в основното ми училище в часа по физическо възпитание. Родителите ми искаха да се занимавам със спорт. Предложението на моята треньорка Ева Пашева аз и брат ми да учим в Спортно училище и да тренираме кану-каяк им дойде добре дошло и те се съгласиха. Аз нямах представа какво е това кану-каяк. И първата година страшно много се забавлявах беше ми интересно.

Би ли насочил някой ден децата си към спорта и защо?
Задължително ще ги насоча да тренират това което искат те, защото съм изпитал колко много качества ти дава спорта и как те оформя като достойна личност.

Кой е твоят идол и защо?
Нямам такъв!

Пожелай нещо на Еврофутбол?
Пожелавам този проект (бел. ред. програма "Спортни таланти") да се разрасне и всички вие, които сте в този екип, да останете такива професионалисти и да обгрижвате такива таланти, както обгрижвахте и нас. За мен е чест че станахте част от моя успех, за което истински ви благодаря!

Какво ще пожелаеш на останалите Спортни таланти?
Да бъдат здрави и през 2015 г., да подобряват постиженията си и да се радват на още по-големи успехи!


Ето и постиженията на Мирослав за 2014 година:

-
1-во място ЕРГО шампионат, 24.01.2014 г.;
-
2-ро място на Световната купа, мъже, 23- 25.05.2014 г., Сегед (Унгария);
-
3-то място на 500 м едноместен каяк на Европейското първенство, мъже, 11-13.07.2014 г., Бранденбург (Германия);
-
4-то място на 1000 м едноместен каяк на Европейското първенство, мъже, 11-13.07.2014 г., Бранденбург (Германия);
-
2-ро място на 1000 м едноместен каяк на Световното първенство, мъже, 06-10.08.2014 г.; Москва (Русия);
-
6-о място на 500 м едноместен каяк на Световното първенство, мъже, 06-10.08.2014 г.; Москва (Русия);
-
Четири златни медала от Държавния индивидуален шампионат, 22-24.09.2014 г.

Медийни партньори на програма "Спортни таланти" за 2014 г. са: Дарик радио, БНР, телевизиите ТВ7, News7 и Канал 3, вестниците "Дума", "Стандарт" "Марица" и "Еврофутбол", информационните агенции КРОСС и БГ НЕС, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.bgathletic.com, www.dir.bg, www.winner.bg, www.ngobg.info, www.chuime.bg, actualno.bg.

 
   <<   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   >>   
ОЦЕНЕТЕ СТРАНИЦАТА vote 1 vote 2 vote 3 vote 4
©2006-2014. Еврофутбол. Всички права запазени! age_restrict Държавна комисия по хазарта