Еврофутбол: Новини

 •     Водещи новини   
 •     Архив новини   
 • Василики Кадоглу и Георги Цурев триумфираха на маратона "Галата – Варна"

  Спортните таланти на Еврофутбол в плуването Василики Кадоглу и Георги Цурев триумфираха в 79-о издание на плувния маратон "Галата – Варна". В изключително оспорвана борба първи на буна №2 при мъжете финишира 17-годишният Цурев, който преодоля 4-те километра за 49.59 мин. Втори при мъжете е Радостин Кръстев с 50.03 мин., трети е Никола Саватинов с 50.04 мин.

  Съотборничката на Георги от варненския клуб "Астери" – Василики Кадоглу, отвя конкуренцията при дамите и завърши с 56.05 мин. Втора е Габриела Георгиева с 1:03.41 ч., трета е Ивет Шумкова с 1:05.48 ч. Така двамата варненци с най-добри резултати от надпреварата ще участват в градския плувен маратон на Дордрехт в края на август.

  За първи път състезанието започна от брега, като това бе плажната ивица на Карантината. В него сили премериха 268 души от девет държави от България, Русия, Украйна, Белгия, Турция, Дания, Англия, Холандия и Молдова.

  Маратонът "Галата – Варна" е най-старото плувно състезание в България и тази година бе част от инициативата "Варна – Европейски град на спорта 2019”. Събитието бе под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

  Еврофутбол желае успех на всички Спортни таланти!

   


  Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците "Труд" и Еврофутбол; агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".

  05.08.2019 г.

  ©2007-2019 г. Еврофутбол ООД. Всички права запазени!  Държавна комисия по хазарта Политика за личните данни Управление на бисквитки