Еврофутбол: Новини

 •     Водещи новини   
 •     Архив новини   
 • Станимир Халаджов е европейски вицешампион с Емил Нейков

  Василики Кадоглу е втора на маратона Фарос

  Спортният талант на Еврофутбол Станимир Халаджов и партньорът му на двойка скул Емил Нейков станаха европейски вицешампиони по гребане на първенството до 23 години, което се проведе на 7 и 8 септември в Йоанина, Гърция. 21-годишният русенец и Нейков финишираха за 6:26,07 мин. Пред тях са единствено белорусите Яхор Шлюпски и Иван Бринза. Трети, на 7 стотни от българите, са швейцарците Кай Шетцел и Скот Баерлохер.

  Емил Нейков и Станимир Халаджов
  Емил Нейков и Станимир Халаджов в ляво

  Българска делегация

  Продължава отличното представяне на друг Спортен талант на Еврофутбол – Василики Кадоглу, след като 16-годишната българка грабна среброто в 44-тия плувен маратон "Фарос". Състезателката на варненския клуб "Астери" се бори до край по време на 16-километровото трасе край хърватския град Хвар, но отстъпи единствено на дългогодишната европейска и световна шампионка и медалистка Ангела Маурер от Германия. Васи преодоля дистанцията за 3:41:14 часа, а по време на награждаването получи отлична оценка от именитата шампионка.

   

  Василики Кадоглу
  Василики Кадоглу - II място

  Друг Спортен талант – Тихомир Иванов, стана балкански шампион на състезанието, което се проведе на 2 и 3 септември в Правец . Българинът преодоля 227 сантиметра.

  Още един Спортен талант на Еврофутбол - Мария Йовкова, премери сили на европейския отборен шампионат по тенис на маса, който се проведе в Нант, Франция. В първата си среща срещу една от най-силните състезателки в този спорт и състезаваща се за Австрия Лиа Лиу българката направи страхотен обрат от 0-2 гейма до 3-2, като в контра гейма се наложи с 12-10. За съжаление България загуби срещата си срещу Австрия с 1-3. Във втория си сблъсък нашите момичета отстъпиха и на тима на Украйна и останаха последни в група 5.

  Мария Йовкова, снимки: www.ittf.com
  Мария Йовкова, снимки: www.ittf.com

   


  Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците "Труд" и Еврофутбол; агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".

  09.09.2019 г.

  ©2007-2019 г. Еврофутбол ООД. Всички права запазени!  Държавна комисия по хазарта Политика за личните данни Управление на бисквитки