Еврофутбол: Новини

 •     Водещи новини   
 •     Архив новини   
 • Интервюта с десет от Спортните таланти на Еврофутбол

  На 14 декември се проведе церемонията по закриването на тазгодишното, пето поред издание на програма "Спортни таланти" на Еврофутбол. Букмейкърската къща и партньорите й пожелаха бъдещи успехи на младите атлети, които представиха достойно родината през 2016-а. Ето какво споделиха талантите в навечерието на най-празничните дни в годината.

  Ангел Кодинов от Пловдив беше най-младият ни олимпиец в Рио тази година. С какви чувства изпращаш 2016-а?
  - Беше тежка година, с много състезания, много тежка конкуренция. Със сигурност най-важният момент беше участието ми на олимпийските игри, макар че очаквах по-добро представяне...
  Твърде взискателен си към себе си. Какво следва оттук – нататък?
  - Още повече старание и нови състезания. Благодарение на доверието на семейството ми, треньорите и Еврофутбол смятам, че големите постижения тепърва предстоят.

   

  15-годишният Веселин Живков е един от най-талантливите млади спринтьори у нас, той държеше най-доброто място за сезона в Европа на 200 метра в своята възрастова група. Веско, какво ще пожелаеш на младите български спортисти в навечерието на Новата година?
  - Преди всичко да са здрави. Да вярват в себе си и да се стараят в тренировките.

  Какви са твоите непосредствени цели?
  - Искам да продължа да подобрявам национални рекорди и да развивам личните си постижения.

   

  Шахматистката Виктория Радева е само на 14 години, но 2016-а й донесе множество титли в български и международни турнири за девойки. Такава ли ще бъде и следващата?
  - Надявам се. Благодарение на подкрепата на Еврофутбол имам възможността да се готвя и участвам в много елитни състезания.

  Какво си пожелаваш в навечерието на празниците?
  - Здраве за мен и моето семейство. И да продължавам да сбъдвам мечтите си.

   

  Гимнастичката Грета Банишка е републиканска шампионка на прескок. Какви са плановете ти за следващите месеци?
  - На първо място да си почина малко, да обърна внимание на семейството си след тежката състезателна година.
  След това - отново в залата?
  - Имам още много над какво да работя. С помощта на „Еврофутбол” и по-добрите условия идва и отговорността за все по-сериозни постижения.

   

  Димитър Райкин е едва на 14 години, но е една от големите родни надежди във фехтовката, медалист от европейската купа за деца в своята възрастова група. Каква беше за теб изминалата година?
  - Доста тежка, не е лесно да съчетаваш училището с постоянни състезания и тренировки.

  Това обаче няма да ти попречи да се представиш на ниво и през 2017-а?
  - Щом треньорите и близките ми вярват в мен, ще продължават уверено напред. Изключително много ми помагат и грижите, които полага „Еврофутбол” за младите таланти.

   

  15-годишният Мартин Живков е сред най-талантливите ни лекоатлети с многобройни върхови постижения на 400 метра. Очакваш ли и през новата година на подобряваш рекорди?
  - Надявам се да продължа да подобрявам личните си постижения. Предстоят ми много сериозни състезания и почти няма време за почивка.
  Пожелай нещо на останалите млади спортисти от програмата на Еврофутбол …
  - Нека винаги следват мечтите си и да си поставят реалистични цели. И да не се страхуват от разочарования, те са временни.

   

  Плувецът Петър Божилов от София постави национален рекорд за юноши на 800 и 1500 метра през 2016-а и се отличи с победи в международни турнири на 400 и 200 метра свободен стил. Къде мислиш да насочиш усилията си през новата година?
  - В по-дългите дистанции. Макар че няма да се отказвам да си търся мястото и в останалите.
  Ще можеш ли да повториш успехите от изминаващата година?
  - Готов съм да дам всичко от себе си. Няма лимит на онова, което можеш да постигнеш с оптималната мотивация.

   

  Янина Станчева от Търговище е новата звезда в спорт с изключителни традиции у нас – спортната стрелба. Предстоящите празници няма да попречат на мерника ти, нали?
  - Старая се винаги да се целя точно, както по време на състезания, така и в живота.

  Работиш в системата на Министерство на отбраната, ще бъде ли Янина Станчева следващия ни олимпиец с генералски пагони както Нонка Матова?
  - Старая се да давам всичко от себе си и в работата, и в спорта. Надявам се успехите да продължават да идват, но един по един. Много хубаво не е на хубаво, нали?

   

  Елегантните Боряна Калейн и Мадлен Радуканова са сред младите звезди на художествената ни гимнастика, едва 16-годишни. Какво да очакваме от 2017-а година, момичета?

  Боряна: Отново тренировки и състезания. Надявам се да сме здрави, за да можем да оправдаем доверието на треньорите.

   

  Мадлен: След празниците всичко започва отново – в залата, на училище. Дано късметът е с нас, другото сами ще го постигнем.

  28.12.2016 г.

  ©2007-2018 г. Еврофутбол ООД. Всички права запазени!  Държавна комисия по хазарта